Világpremier Budapesten!

Történelmi jelentőségű napnak ígérkezik 2015. április 22-e, amikor – közép-európai idő szerint – pontban 19 órakor felbocsátják az emberiség első filmes üzenetét egy távoli galaxis idegen civilizációja felé. A Cinema City Magyarország, a WestEnd City Center és a Ustream jóvoltából a WestEnd multiplex mozijában indítják útjára az emberiség űrüzenetét.

Majd ezt követően az ország számos mozijában is bemutatják a világ első kultúr sci-fijét; a Lámpagyújtogatók című filmet.

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda galaxisból. Erre válaszul Százados Miklós filmrendező felkérésére 42 ismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában a világról alkotott gondolatait. A Lámpagyújtogatók a valaha készített legizgalmasabb filmes interjúfüzér: formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas kerettörténettel.

plakat b1.cdr

A Cinema City Magyarország, a WestEnd City Center és a Ustream jóvoltából a WestEnd ad helyet április 22-én este a nagyszabású ingyenes eseménynek, amely során útjára indítják az emberiség űrüzenetét.

A szervezők számítanak a közönség aktív részvételére is. Az alkotók ebben a formában egyszeri és megismételhetetlen országos közösségformáló szellemi élményt ígérnek.