Új logisztikai központ nyílt meg Veszprémben

Veszprémi Penny

Százötven új munkahelyet biztosít az új logisztikai központ, amelyet kilencmilliárd forintból épített fel Veszprémben a Penny Market. A német tulajdonú cégnek ez a harmadik logisztikai központja az országban.

Veszprémben nyitotta meg harmadik logisztikai központját a Penny Market. A központ a nyugat-magyarországi üzleteket szolgálja ki, jelentősen növelve az eddigi kapacitást. A veszprémi beruházás helyszínét szakértői csoport bevonásával, logisztikai és az infrastrukturális adottságok figyelembevételével választották ki. A létesítményt tízhektáros területen hozták létre a Veszprém Déli Intézmény Központban.

A megnyitóünnepségen az élelmiszer-üzletlánc ügyvezetője arról tájékozatott, hogy a zöldmezős beruházásként kilencmilliárd forintból létrejött 26 500 négyzetméteres, 15 ezer raklap kapacitású komplexum 150 munkahelyet hoz létre.
Jens Thilo Krieger elmondta, hogy az Alsónémediben és Karcagon működő logisztikai központok mellett a veszprémi tovább növeli a cég csarnokkapacitását és rugalmasságát, így vevőit és üzleteit gyorsabban képes ellátni. A veszprémi központ 59 boltot lát majd el áruval, mely a cég teljes logisztikai kapacitásának 28 százaléka.
− Örömmel tölt el bennünket, hogy az új logisztikai központ nem csak a vonatkozó energetikai előírásoknak felel meg, hanem napelemes rendszer telepítésére is alkalmas lesz. Megtisztelő, hogy ezt a 21. századi követelményeknek megfelelő beruházást hozzáértő magyar partnerekkel, a Studio IN-EX generáltervező és a KESZ generálkivitelező szakembereivel valósíthatjuk meg – fogalmazott korábban Jens Thilo Krieger.

A Penny Market Kft. a német REWE-csoport tagja, Magyarországon 1996 óta van jelen, országszerte 208 üzlettel, a munkatársak száma pedig meghaladja a háromezer főt.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban meghaladta a 190 milliárd forintot az előző évi 178 milliárd forintos forgalom után. Az adózás utáni eredmény tavaly 488 millió forint volt, míg egy évvel korábban ez kétmilliárd forintot tett ki.

Fotó:elelmiszer.hu