Új járműipari gyáregység épült Szügyön

Parat Ungarn Kft

Pályázati támogatással épített új üzemcsarnokot a járműipari beszállító Parat Ungarn Kft. a Nógrád megyei Szügyön. Az 1,6 milliárd forintból létrehozott gyáregység rövidesen kétszáz embernek ad munkát. 

A Nógrád megyei Szügyön működő, a gépjárművek és haszongépjárművek műanyagalkatrész-gyártásával foglalkozó Parat Ungarn Kft. az új gyáregység megvalósításának több mint 1,6 milliárd forintos költségét 50-50 százalékban saját, illetve uniós forrásokból biztosította.

– A Parat évek óta otthon van ebben a térségben – fogalmazott Frank Peters, a Parat cégcsoport vezetője az avatóünnepségen. Mint elmondta, a Németországban, Ausztriában, Romániában és Magyarországon (Szügyben) telephelyeket működtető cégcsoport 646 embert alkalmaz. Szügyben most 80 emberrel kezdték meg a gyártást, azonban a létszámot kétszázra akarják növelni.

Lantos Csaba, a Parat Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója és Markó Antal polgármester is arról beszélt a gyáravatáson, hogy ez a – legmodernebb technológiát megvalósító – beruházás biztosítja, hogy Szügy a térség meghatározó gazdasági szereplője legyen, illetve hogy Nógrád megye gazdasági-ipari centruma ma már Szügy és a szomszédos Balassagyarmat.

A Parat olyan piaci szegmensben ért el komoly sikereket, amelyben igen éles a világpiaci verseny. Mára a világ legjelentősebb prémium kategóriás autógyártóit tudhatják vevőik között: mások mellett a BMW, az Audi, a Porsche és a Volvo beszállítói.

fotó: Pixabay