Új gyáregységet épít Tatabányán a Coloplast

coloplast

Allan Rasmussen ügyvezető alelnök beszámolója szerint a Coloplast – amely világszerte a környezettudatosságáról és a korszerű innovációs megoldásairól ismert cég − több mint 130 országban értékesíti termékeit. Az új üzleti partnerek kiválasztásánál nagyon körültekintőek: olyan partnereket keresnek, akik segítenek a piaci pozícióik megtartásában.

A cégnek 14 év tapasztalata van már Tatabányán és Nyírbátorban, Magyarországon összesen 2700 munkavállalót foglalkoztatnak. A Coloplast számára Magyarország közép-európai elhelyezkedése is fontos, hiszen termékeinek 60 százalékát Európában értékesítik.

Tatabányán a Coloplast egészségügyi segédeszközöket gyárt, ezek 99 százalékát exportálják. A kormány egyedi kormánydöntéssel 1,95 milliárd forintos támogatást biztosít a beruházáshoz – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a cég globálisan évente 7-10 százalékos növekedést ért el, ami Magyarországnak is jó hír, hiszen a vállalat mostanra globális termelésének 60 százalékát az országban valósítja meg, vagyis folyamatosan bővíteniük kell magyarországi termelőegységeiket a piaci igények kiszolgálása érdekében.

A Coloplast A/S 1957-ben Dániában alakult, tevékenységét sztómaterápiás eszközök gyártásával kezdte. Termékeikkel elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben találkozhat a rászoruló. Tatabányai gyárukat 2002-ben avatták, 2003 októberében átadták a második csarnokot, 2004 őszére pedig megépült a harmadik gyárcsarnok. A tatabányai tapasztalataik eredményeként hozták létre tatai és nyírbátori gyáregységüket.

fotó: infotatabanya.hu