Tizenkilencedszer rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet

Eger

A kiváló egri borok és remek ételek mellett családi programokkal, traktoros gyorsulási és szépségversennyel, valamint ingyenes koncertekkel várják az idei Egri Bikavér Ünnepre az érdeklődőket. A két évtizedes tradícióval bíró borgasztronómiai fesztivál július 9-én nyitja meg kapuit. 

„Az Egri Bikavér Ünnep egy hangulat, egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett kóstolgatjuk kiváló borainkat, beszélgetünk, s egyszerűen csak jól érezzük magunkat.” Így ajánlják Eger húszéves múltra visszatekintő programját, az Egri Bikavér Ünnepet. Szent Donát napján az Érsekkertben felállított sátrakban az egri borok zászlóshajójának, az Egri Bikavérnek sokszínűségét bemutató rendezvényen a gasztronómia élvezetének is hódolhatnak a vendégek, immár 19. alkalommal.

A program július 9-én, csütörtökön táncbemutatóval és koncerttel kezdődik. Pénteken egyebek mellett Majsai Gábor Swing és a Boogie Show-ját láthatják. Szombaton traktoros gyorsulási és szépségversenyt rendeznek a Gárdonyi Géza Színház előtt, lesz Intermezzo Latin Club, valamint Benkó Dixieland Band-koncert, kihirdetik a Borünnep legjobb borát és ételét.

Július 12-én, vasárnap a Szent Donát-ünnepség keretében könyörögnek a jó termésért, majd ismét kulturális programok kezdődnek az Egri Csillagok és a Dobó Katica népdalkör, Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és a Band of Streets közreműködésével.

 fotó: Szinok Gábor