Tizenhetedszer rendezik meg a Tánc fesztiválját Veszprémben

Tánc fesztiválját Veszprémben

Tucatnyi izgalmas produkciót láthat a közönség május 27. és 30. között a XVII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón, amelynek – mint eddig minden alkalommal – idén is Veszprém ad otthont.

A veszprémi programsorozat a kortárs táncművészet legnívósabb előadásait vonultatja fel. A közel két évtizedes múltú fesztivál kiemelt célja az ifjúság megszólítása, ezért a diákok számára interaktív, beavató táncszínházi előadásokat kínálnak. Ilyennek ígérkezik a Juhász Kata Társulat Bemelegítés című produkciója, valamint a Horda 2 című előadás, amely a Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház együttműködésében készült. Krámer György koreográfus szerint a fesztivál nagy érdeme, hogy a világjáró művészek „helybe jönnek”.
A nyitónapon a Bozsik Yvette Társulat előadását láthatja a közönség Tavaszi áldozat címmel. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat 7 fő bűn című produkciója a 16 éven felüli nézőknek készült, ahogyan a Frenák Pál Társulat Birdie című darabja is. A Duda Éva Társulat a 18 éven felülieknek szóló Outbreak című előadással, a Góbi Rita Társulat pedig a Ne hisztizz! Című kétszemélyes darabbal vesz részt a fesztiválon.
Két irodalmi adaptációt is színpadra állítanak a Tánc fesztiválján, amelyet a Magyar Táncművészeti Főiskola gálaműsora zár.