Tavaszi gasztro-piknik: Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Palkonya

Húsvét után egy héttel, április 11-én, szombaton hét stílusos vidéki étterem mutatkozik be és várja vendégeit a Villányi borvidéken. A Stílusos Vidéki Éttermiség, a SVÉT a borvidék bűbájos kis falujában, Palkonyán rendezkedik be és egész napos kulináris sétát, tavaszi gasztro-pikniket ígér.

Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom villányi borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. A Villányi borvidék és Dél-Baranya, valamint további hét magyarországi régió ízeibe, gasztronómiájába kóstolhat bele a nagyérdemű közönség Palkonyán, április 11-én, szombaton.

A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. A vidék színes, gasztronómiai palettáját bemutató csoport midig stílusosan készül bemutatni tudását, immáron hetedik rendezvényén, húsvét után hét nappal.

A „hetedik Te magad légy”

Palkonyán hét étterem találkozik: a balatonfüredi Baricska Csárda, a veszprémi Chianti Étterem, a soproni Erhardt Étterem, Panzió, Borpince, a villányi Gere Mandula Étterem és Bor-Bár, a palkonyai PalKonyha és a pannonhalmai Viator Étterem és Bor-Bár. A rendezvényen vendégeskedik a balatonfüredi Kredenc Borbisztró, a vendéglátó falu színes borúti kínálatát pedig a Haraszti-, Hárságyi-, Mokos és Zsirai Pincészetek, és a nyitott udvarházak együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt.

A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. Tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztro-örökségének megújítása érdekében, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfőzést tartani – fogalmazta meg a mostani főszervező, Pauli Zoltán.

fotó: Villány-Siklósi Borút Egyesület