Szigetszentmiklósi csokoládé a világ élvonalában

bonbon

Megismételve tavalyi nagyszerű eredményeit, idén is komoly díjakkal tért haza a Sweetic Csokoládé Manufaktúra a legnagyobb gasztronómiai versenyről, a Great Taste Awardsról. Ötfűszeres bonbonjuk a saját kategóriájában az idei év legmagasabb elismerését érdemelte ki.

A Great Taste Awards 2016 nemzetközi gasztronómiai versenyen két újabb Sweetic bonbon részesült magas elismerésben. Bonbon kategóriában az idei évben kiosztott legmagasabb – két csillagos − elismerések egyikét az izgalmas ízvilágú ötfűszeres bonbon kapta, melyről a bírák úgy nyilatkoztak, hogy „az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül”.

A másik nyertes praliné az egzotikus hangulatú kókusz-mangó-passiógyümölcs bonbon, amely egy csillagot kapott. „Lenyűgöző megjelenés, jól temperált, jó minőségű csokoládé. Az üde és karakteres gyümölcsök és az enyhe kókuszos íz jól eltalált egyensúlya. A gyönyörűen temperált étcsokoládé-bevonatnak lenyűgöző a ragyogása, tökéletesen roppan, a csokoládénak mély íze van. Mindhárom íz – mangó, passiógyümölcs (maracuja) és kókusz – átjön és tökéletesen kiegyensúlyozott” – vélekedtek a bírák a venezuelai étcsokoládéba burkolt ízkreációról.

Az évente megrendezett Great Taste Awards az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legszigorúbb nemzetközi gasztronómiai verseny. Ételkritikusok, Michelin-csillagos éttermek séfjei és patinás élelmiszeráruházak beszerzési igazgatói tesztelik és választják ki vakkóstolással a tízezer benevezett finomság közül a legjobbakat.

A szigetszentmiklósi székhelyű Sweetic Csokoládé Manufaktúra palettáján jelenleg öt nemzetközileg elismert édesség szerepel. A tavalyi és idei Great Taste Awardson elnyert csillagok mellett ugyanis a 2015-ös évben egy másik nemzetközi versenyen, az International Chocolate Awardson is eredményesen szerepeltek a yuzu-matcha-gyömbér bonbonnal.

– Azért is nagy öröm számunkra ez a nemzetközi elismerés, mert idén a nevezett termékeket a vásárlóink visszajelzései és javaslatai alapján választottuk ki. Természetesen a versenyeken elért sikerek sokat jelentenek számunkra, rengeteg tapasztalatot szerzünk és fejlődünk általuk, ugyanakkor vásárlóink véleménye talán még fontosabb nekünk – írja honlapján a cég.

fotó: http://www.moksha.hu