Szekszárd is megújul a Modern Városok Program keretében

Szekszárd

A tolnai megyeszékhely is korszerűsödik a Modern Városok Program jóvoltából. Több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá Ács Rezső polgármesterrel.
A Modern Városok Program részeként több fejlesztés is megvalósul a városban. Orbán Viktornak a tolnai megyeszékhelyen tett látogatásakor megállapodás született a szekszárdi ipari park száz hektáros bővítéséről, 2,5 milliárd forintos állami forrásból. Új szakképző centrum létesülhet a tolnai megyeszékhelyen kétmilliárd forintért, ahol a környékbeli gazdaságból hiányzó szakmákat oktatják majd.
Távhővezetéket építenek a paksi atomerőműből Szekszárdra, közel 10 milliárd forintért. Ettől a beruházástól azt remélik, hogy csökkennek a lakosság és a vállalkozások terhei. Hárommilliárd forintot fordíthatnak a borvidék és a város közútjainak felújítására. A sport területén három fejlesztést tartalmaz a megállapodás: az önkormányzat egy 25 vagy 50 méteres versenymedencéjű sportuszodát, rekreációs csarnokot és egy két küzdőteres sportcsarnokot tervez építeni.

− Olyan programhoz kaptunk támogatást, amellyel modern, korszerű,a fiatalok számára is vonzó, biztos egzisztenciát nyújtó várost tudunk építeni − fogalmazott Ács Rezső. Szekszárd polgármestere szerint a megállapodás hosszú évtizedekre meghatározza a város életét.

fotó: szekszard.hu