Sikerszériában a Mórahalmi Gyógyfürdő

Mórahalmi gyógyfürdő

A négycsillagos minősítésű Szent Erzsébet Gyógyfürdő az utóbbi néhány évben teljesen újjászületett, és az összehangolt, sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csupán gyógyászati központ, több annál. A fürdőben bárki megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget.

A fürdő épületét 1964-ben adták át, majd 35 év után, 1999-ben kezdődtek meg a tervszerű, ütemezett felújítások. Az akkor még Városi Fürdő néven ismert létesítmény 2002-ben kapta meg a helyi jelentőségű gyógyfürdő minősítést, s mindössze két évvel később, 2004-ben – a főépület teljes átépítését követően – a fürdőt máris átsorolták a regionális jelentőségű gyógyfürdő kategóriába. A gyógyászati létesítmény infrastrukturális fejlesztése azóta is töretlen, melyet 2006-ban a Magyar Fürdőszövetség minősítő rendszere is elismert: az eljárás eredményeként a mórahalmi fürdőt gyógyfürdő kategóriában négycsillagos minősítéssel jutalmazta.

Legutóbb 2010-ben történtek jelentős változások, ekkor adták át a több mint 3 ezer négyzetméteres fedett gyermekfürdőt és a hozzá kapcsolódó szaunavilágot, valamint a Kistérségi Egészségügyi Központot, melynek köszönhetően jelentősen bővült a fürdő befogadó kapacitása és szolgáltatási köre. 2011-re pedig elkészült a fürdővel szervesen összeépült négycsillagos Colosseum Hotel is, amely újabb lökést adott a turisztikai mutatószámok emelkedésének.

2013 júliusában újabb két termálkút vizét nyilvánították hivatalosan is gyógyvízzé, így mára összesen négy minősített gyógyvíz található Mórahalmon.

A folyamatos fejlesztések meghozták gyümölcsüket, mert minden évben sikerült rálicitálni az előző év sikerére, így 2014-ben a legsikeresebb évét zárhatta a gyógyfürdő. Összesen 446 ezren fordultak meg tavaly, ami 3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A fejlesztések azonban még nem álltak le, sőt idén tavasszal újabb hotellel – és ezáltal várhatóan újabb célcsoporttal – gazdagodik a település. Az Elixír Medical Wellness Hotel nagy szerepet fog játszani a vendégéjszakák számának, és talán ami még ennél is fontosabb, az átlagos tartózkodási idő növelésében, mivel az egészségügyi szolgáltatásokat kínáló háromcsillagos szálloda kúraszerű kezeléseket is biztosít majd.

 

Kép: http://turizmus.homokhatsag.hu

Termálfürdő.net