Ötmilliárd forintos fejlesztés a ContiTech autóipari beszállítónál

ContiTech

Több mint kétszáz új munkahelyet jelent az a fejlesztés, amelyet a Continental-csoport tervez Makón, illetve Nyíregyházán. A magyar állam az ötmilliárdos beruházáshoz 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental-csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít. Makón ötezer négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki, s négyezer négyzetméterrel bővítik a termelési területet. A beruházás a két városban 216 új munkahely létrejöttét teszi lehetővé.

A ContiTech a legnagyobb munkaadó a 24 ezres városban, hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet. Makó polgármestere szerint a beruházás új lehetőségeket nyitott meg a város számára: 64-ről 105 hektárra tervezik bővíteni Makó ipari parkját, hogy minél több hasonló céget tudjanak fogadni a városban.

A makói gyár fő profilja a hűtő-fűtő csőrendszerek gyártása, amelyeknek dinamikusan bővült a piaca az elmúlt években, és további növekedésre számítanak. A makói cég piacvezető ebben a szektorban: az európai utakon futó autók közül minden ötödikben Makón gyártották a hűtő-fűtő berendezéseket.

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy az 1995-ben alapított makói gyár nemcsak előállítja a hűtő-fűtőrendszereket, hanem innen koordinálják a Continental tíz hasonló rendszereket termelő gyárát, valamint a beruházásokról, a fejlesztésekről és a minőségirányításról is innen döntenek.

 

foto: infomako.hu