Nekünk minden lépés fontos!

Szamos cipő

A Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft. 1990-ben kezdte meg működését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, ma már hazánk egyik legnagyobb cipőgyára.

Jelenleg a dolgozói létszámunk 410 fő – mondta Juhász János ügyvezető igazgató −, a termelési mennyiség pedig évi 500 ezer pár lábbeli, mely a Szamos Kölyök gyerekcipőkből, valamint német és osztrák cégeknek alvállalkozóként előállított minőségi felnőtt cipőkből tevődik össze.

2007-ben kezdtük el a „Szamos Kölyök” márkájú gyerekcipők gyártását, s az indulástól fogva a magas minőségű, egészséges lábbelik előállítása volt a cél, kizárólag természetes anyagok − valódi bőr és a legjobb tulajdonságú alapanyagok − felhasználásával. 2009-ben kifejlesztettünk egy speciális kaptafával és talppal készült, úgynevezett supinált (a bokát védő) lábbelit, amely a gyermek bokájának befelé dőlését képes ellensúlyozni és korrigálni. Évről évre jelentős mértékben sikerült növelnünk értékesítésünket, és napjainkban immár meghatározó szereplői vagyunk a hazai cipőpiacnak. Jelenleg cipőink mintegy 90 százaléka a magyar piacon talál gazdára.

De termékeinkkel jelen vagyunk Romániában, Szlovákiában és Csehországban is – tájékoztatta magazinunkat az igazgató −, sőt jelenleg tárgyalások folynak kuvaiti és orosz partnerekkel, melyek reményeink szerint hamarosan jó eredménnyel zárulnak.