Negyedmilliárd eurós fejlesztést tervez Kecskeméten a Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházást valósít meg a kecskeméti gyárban, melynek keretében új karosszériaüzem épül, csúcstechnológia felhasználásával. Ezáltal a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra növekednek. 

A vállalat – mint a weboldalán olvasható – 2018-ig 250 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a telephelyen. A mostani fejlesztés lehetővé teszi az új generációs kompaktautók még rugalmasabb és hatékonyabb gyártását.

− A beruházás egyértelműen a Kecskemét iránti elkötelezettség megnyilvánulása, amely megteremti az új generációs kompaktautóink sikeres gyártásának feltételét. A fejlesztés a Mercedes-Benz hosszú távú magyarországi terveit bizonyítja – hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatója.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat – a legmodernebb technológiák alkalmazásával –  lényegesen megnöveli a termelés rugalmasságát és hatékonyságát, ugyanakkor erősíti a gyár szerepét a prémiummárka globális termelési hálózatában. A kecskeméti gyár szoros együttműködésben dolgozik a rastatti testvérgyárral. Ezen a telephelyen 2020-ig szintén nagy volumenű beruházásokat hajt végre a vállalat, mert világszerte jelentős kereslet mutatkozik a Mercedes-Benz prémium kompaktautói iránt. Ez azt jelenti, hogy tartósan biztosítottak a munkahelyek a Mercedes-Benz kecskeméti üzemében.  A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez nagymértékben hozzájárul a kecskeméti gyár a B-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake gyártásával. E két modellt kizárólag Kecskeméten gyártják a teljes világpiac számára.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2012 márciusában nyitotta meg gyárát, és mára Magyarország meghatározó befektetője és munkaadója lett. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt, míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Az utóbbi két típust kizárólag Magyarországon gyártják, és több mint 180 országba exportálják.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel négyezer munkavállaló számára biztosít munkahelyet, valamint 32 hazai székhelyű beszállítóval dolgozik. A 2012-ben megnyitott üzemben a mai napig több mint 1 milliárd eurót fektetett be a cég.

A Randstad Hungary felmérése alapján a kecskeméti gyár volt Magyarország legvonzóbb munkaadója 2015-ben.

fotó: totalcar.hu