Négycsillagos szálloda nyílik hazánk legrégebbi fürdővárosában

Nemcsak a Bazilika és a vár különleges látványáért érdemes Esztergomba látogatni. Hazánk első fürdővárosában modern fürdőkomplexum várja a vendégeket. Júliusban pedig egy négycsillagos szálloda nyitja meg kapuit.

 

Írásos emlékek bizonyítják, hogy, III. Béla király első felesége antiochiai Chatillon Anna Esztergomban hozta létre az első magyarországi közfürdőt 1170 és 1184 között. A későbbiekben a keresztesek ispotályt építettek ide, majd a török korban számtalan hévizes fürdő létesült. Az 1930-as években Esztergomot országosan az „elsőrangú fürdővárosok” közé sorolta a Pesti Hírlap tudósítója. A 2005-ben átadott Aquasziget Esztergom méltón a város hírnevéhez, Magyarország egyik legújabb és legmodernebb fürdőkomplexuma lett. A Finta József Ybl- és Kossuth díjas építész által tervezett fürdő egyedülálló élményben részesíti a látogatókat.

Az élményfürdő mellett rövidesen egy négycsillagos szálloda nyílik. Az Aqua Palace Hotelt légi folyosó köti majd össze a szolgáltatásait szintén bővítő Aquasziget Esztergom Élményfürdővel. A folyamat első lépéseként február elején rekonstrukció és szolgáltatásbővítés miatt bezár az élményfürdő. A létesítmény a tervek szerint 2015 júniusában nyitja meg ismét a kapuit, a főszezonban tehát már az eddigieknél magasabb színvonalú kiszolgálással várja a vendégeket. A Turizmus.com információi szerint az Aquasziget kínálata gyógyászati- és szépségközponttal gazdagodik. A vele közvetlen összeköttetésben lévő, 90 szobás, négycsillagos Aqua Palace Hotel tervezett nyitásának ideje július eleje. Megépítéséhez közel 300 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházó.

 

Fotó: H. Szabó Sándor / MTI