Nagy Viktor Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó beköszöntője

Nagy Viktor

A BVSC-ben kezdtem el vízilabdázni, majd a Vasasban, később pedig a Szegedi VE-nél folytattam. Sportpályafutásom meghatározó állomása volt, amikor 2014-ben a Szolnoki Dózsához igazoltam. Akkoriban lettem a magyar vízilabda-válogatott első számú kapusa, a klubcsapatommal pedig a következő három évben a bajnokság első helyén végeztünk, majd 2017-ben pedig megnyertük a LEN Bajnokok Ligáját, ami a klub-csapatok legrangosabb trófeája. Ugyanabban az évben az úgynevezett európai szuperkupát is elhódítottuk.

Az elmúlt hét esztendőt, amely sportkarrierem csúcsának mondható, Szolnokon töltöttem. Ebben az élhető, családcentrikus városban kezdték meg gyermekeim a bölcsődét, óvodát, később pedig az általános iskolát. Feleségemmel azért is szeretünk itt élni, mert kétgyermekes szülőkként sokkal könnyebb a gyerekeket edzésekre vagy különórákra vinni, s ennek köszönhetően több időt tudunk együtt tölteni. A most kilenc és tizenegy éves gyermekeinknek tulajdonképpen minden eddigi élményük ehhez a városhoz köthető. Jóllehet Budapesten születtem, ám ha bárki megkérdezi tőlem a „származásomat”, szolnokinak vallom magam.

S noha az aktív vízilabdázást idén, a tokiói olimpiát követően befejeztem, a jövőben sem szakadok el a megyétől. Ugyanis Szolnokról indul el a civil életem is, itt kezdtem el vállalkozóként dolgozni. Egy jó barátommal három évvel ezelőtt létrehoztunk egy céget, amelynek tulajdonos-ügyvezetője vagyok. Jelenleg elsősorban fertőtlenítőszereket gyártunk és forgalmazunk, de a jövőben számos innováció szerepel a terveink között. 

Azaz mindent egybevetve, sportolóként Jász-Nagykun-Szolnok megyében értem el legjobb eredményeimet, s reményeim szerint a magánéletben is meg tudom majd valósítani azt a törekvésemet, hogy minden helyzetben a legtöbbet adhassam mindazoknak, akik számítanak rám. 

Végezetül pedig ezúton is hadd köszönjem meg válogatott csapattársaim nevében is azt a feledhetetlen szurkolói támogatást és biztatást, amelyet a tokiói olimpia heteiben kaptunk.

Önt pedig arra kérem, Kedves Olvasó, hogy olvassa jó szívvel a kezében tartott megyei magazint, s ha legközelebb Szolnokon jár, remélem, találkozni fogunk!

Nagy Viktor 

Európa- és világbajnok, 

olimpiai bronzérmes vízilabdázó