Motorosok gyűjtöttek az esztergomi kórháznak

motoros kórház

Több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze jótékonysági felvonulást szervező motorosok az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak. Nem ez volt első alkalom, korábban is szerveztek már jótékonysági akciót a motorosok.

Egymillió kétszázezer forintot gyűjtöttek egy jótékonysági akció keretében motorosok az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak. A program része volt egy motoros felvonulás Dorog és Esztergom között. A több száz jármű tiszteletkört tett a kórház udvarán is.

Dr. Kanász Gábor, a kórház főigazgatója a megyei lapnak azt nyilatkozta, hogy nem nehéz célt találni az ilyen jellegű ajándékoknak. Ezt az összeget teljes egészében műtőfelszerelésre fordítják, több sterilizáló eszközt szereznek be. A főigazgató szerint a teljes műtőinfrastruktúra felújítása nagyon sokba kerül, ehhez az intézménynek szüksége van támogatásokra. Az adományok jóvoltából kis lépésekben tud haladni a kórház. Kanász doktor azt mondta, nagyszerű kezdeményezésnek tartja a motoros társadalom jótékonysági akcióját.

A motorosok is lehetnek angyalok elnevezésű akció nem csupán egy jótékonysági adománygyűjtés. A nap folyamán koncertek, gyermekelőadások, játékok, vetélkedők, véradás is várta a résztvevőket.

A felvonulás és a rendezvény nagy sikerének köszönhetően jövőre is megszervezik a jótékonysági akciót. Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat egyébként tavaly „motorosbarát” kórházzá nyilvánították.

fotó: infoesztergom.hu