Miskolc lett a Marketing fővárosa, Somogy a legaktívabb megye

Marketing

Harmadszor adta át a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing Díjat. A fődíj Miskolcra került, de nagyon eredményes volt Győr, Kaposvár és Siófok is. Az utóbbi két városnak köszönhetően idén Somogy lett a „marketingaktív megye”. 

A „Marketing fővárosa 2017” címet Miskolc nyerte a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán. Harmadszor adták át az Országos Városmarketing Díjat többféle kategóriában.

− Az Országos Városmarketing Díjat azért alapítottuk, hogy felhívja a figyelmet a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére. A sikeres és hatékony marketingmegoldások elismerésével, azok széles körű népszerűsítésével a Magyar Marketing Szövetség hozzájárul az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, segíti a tapasztalatcserét, s benne a megyék, a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést – nyilatkozta dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének vezetője, a zsűri elnöke a Médiapiac Márkaépítés konferenciáján tartott díjkiosztón.

Az MMSZ elkészítette a 2017-es Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképen jól látszik, hogy mindösszesen négy megyéből nem érkezett nevezés. Tizenkét város egynél több, míg tizenhárom város egyetlen pályázattal nyert. Budapestről két kerület adott be nevezést, s mindkettő elismerésben részesült.

Az idei év fődíjasa Miskolc városa lett, így ezentúl viselheti a „Marketing fővárosa 2017” kitüntető címet. A város kilenc nevezést nyújtott be, s összesen hét Városmarketing Gyémánt Díjat nyert el. (A versenykiírás szerint a legtöbb gyémántot elnyerő település lesz az adott évben a Marketing fővárosa.)

A Városmarketing nagykövete különdíjat Vásárosnamény kapta, a „Marketingaktív megye 2017” különdíjat pedig Somogy megye. Ezt az elismerést az a megye kapja meg, amely a települései révén a legtöbb Városmarketing Gyémánt Díjat szerezte. Kaposvár hat, Siófok öt nyertes pályázata áll a siker mögött.

2017-ben a Városmarketing Gyémánt Díj ranglistájának élén Győr városa áll tizenhárom gyémántdíjas pályázattal, miután az előző két évben kilenc, idén pedig négy újabb gyémánttal lett gazdagabb.

fotó: mediapiac.com