Magyar fürdők és borászok a pozsonyi expón

Magyarország bor – és fürdőkultúrájával, valamint az ezekre épülő turizmussal ismerkedhetnek a pozsonyi mini expón. A Spa and Wine című rendezvényt az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal valósítják meg hazánk idegenforgalmának fellendítése érdekében.

 

A magyar bor- és fürdőkultúrát, valamint az ezekre épülő turizmust bemutató mini expót tartanak Pozsonyban március 19-én; a Spa and Wine című rendezvényt az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal valósítják meg a társszervezők: Magyarország pozsonyi nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a WineArt társaság.

A rendezvényen 15, főként észak-magyarországi fürdő és welness központ képviselteti magát, a magyar borkultúrához pedig 30 neves borászat bemutatói és közel másfélszáz minőségi bora által kerülhetnek közelebb az érdeklődők – ismertette Harmati Zsolt, Magyarország pozsonyi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője az expót beharangozó sajtótájékoztatón.

A mini expó megrendezése része annak a tavaly elindított folyamatnak, amelynek elsődleges céljai közé tartozik a Magyarországra irányuló idegenforgalom élénkítése.

Az utóbbi időszakban a magyar idegenforgalom számára érezhetően nőtt a szlovák piac jelentősége. A Szlovákiából Magyarországra látogató turisták száma tavaly elérte a 154 ezret, ez éves szinten 17,9 százalékos növekedést jelentett.

kép: utazom.com