Légdobolás az új fitnesz őrület

Az újévi fogadalmak toplistáján előkelő helyet foglal el a fogyás és az alakformálás, ezért cseppet sem meglepő, hogy ilyenkor szinte futótűzként terjednek a legújabb mozgásformák.

Az Amerikai Sport és Egészségügyi Főiskola több ezer “fitnesz guru” véleménye alapján megállapítja minden év végén, hogy mi lesz a következő év nagy dobása a mozgás terén. 2012-ben például a Zumba hódított, idénre azonban a saját testsúlyos edzésnek jósolnak nagy jövőt elsősorban azért, mert bárhol végezhető és nagyon költséghatékony.

Szintén nem túl költséges az Amerikában terjedőben lévő új fitnesz őrület, a Pound, azaz a légdobolás. Az edzés alatt két dobverővel a kezedben adod magadnak a ritmust, miközben minden egyes porcikádat átmozgatod- szól a „használati utasítás”.  Egy profi zenész egyetlen koncert alatt 4-5 kiló víztől szabadul meg. Ezt az elvet követve alkotta meg két Los Angeles-i edző a légdobolást. Az ötlet Kirsten Potenza és Christina Peerenboom amerikai fitnesz oktatók fejéből pattant ki. A dobolásra építve egy olyan mozgásformát terveztek, mellyel élvezetes ritmusok közepette 600-900 kalóriát lehet elégetni 45 perc alatt. Az edzők az óra gerincét a Pilates mozgáskultúrájára építették, ezért a Pound nagyon hasonlóan hat az izmokra, illetve a pózok is megegyeznek a Pilatesben ismertekkel. Az óra alatt vérpezsdítő, ütemes zene szól, gyakran populáris rockdalok, ezért a férfiak között is népszerű a Pound. A testformálás mellett ez az edzés fejleszti a ritmusérzéket, és kezdők is bátran belevághatnak.

 

Kép: SPA TEND ONLINE