Kulináris élmények, igényes kulturális programok a Vörösmarty téren

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ november 28-án nyitotta meg a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát kínálnak a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.

A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon 16 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:00-kor kezdődik.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban. Első helyen állt tavaly a Sunday Times Európa 6 legjobb karácsonyi vására között, de szerepelt a Travel&Leisure 10-es listáján, vagy az Expedia, a Times és a Daily Telegraph toplistáján is.

fotó: programturizmus.hu