Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja épült meg a patcai Katica Tanyán

Patca

Százmilliós fejlesztés zárult a közelmúltban a Katica Tanya Élményközpontban, a Somogy megyei Patcán. Elkészült egy − Magyarországon egyedülálló − 300 négyzetméteres vizes játszótér, és Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja.

Ez év tavaszától öt új attrakció fogadja a vendégeket a Dél-Dunántúl meghatározó turisztikai létesítményében, a patcai Katica Tanyán. Százmilliós beruházás keretében megépült Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja, egy Magyarországon egyedülálló, 300 négyzetméteres vizes játszótér, és elkészült a „telibe-találda”. A vizes játszóban 16 különböző vízköpő, locsoló és egyéb módon vizező eszköz szolgálja a felfrissülést meleg időben. A szárazcsúszda-parkban négy és fél, hét és tíz méter magas csúszdákról szállhatnak alá a bátrak, hófánkok segítségével. Megújult az élményközpont több száz állatnak otthont adó állatsimogatója, így az állatok még közelebb kerültek az emberekhez.

A telibe-találda egy fedett pajta, ahol 10 légágyúval, szivacslabdákkal játszhat együtt az egész család. A fejlesztés részeként ezentúl a gyermekek egy traktorból és vagonokból álló „mesevonattal” is felfedezhetik a tanyát és környékét, a látogatók tájékozódását pedig új információs pontok is segítik.

Handó János, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa az ünnepélyes átadáson az MTI-nek beszélt arról, hogy a 12 hektáron elterülő élményközpont építését másfél évtizede kezdték el, eddig 700 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből.
A 70 százalékban a maga által megtermelt energiával működő, saját víztisztító művel is ellátott, egész évben nyitva tartó, 16 embert foglalkoztató élményközpont száznál több természet közeli és a hagyományos életmódot felelevenítő élményelemet kínál.
A tulajdonos reményét fejezte ki, hogy legújabb beruházásuknak köszönhetően a vendégforgalom évi 65 ezerről 75 ezerre nő.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség dél-dunántúli regionális marketingigazgatója arról tájékoztatott, hogy a régió legnagyobb vendégforgalmú létesítményei, a pécsi székesegyház, a Zsolnay-negyed, valamint a gyógy- és termálfürdők évente 125-150 ezer vendéget fogadnak. Ezeket követi a még mindig szűk, 60-80 ezer látogatóval büszkélkedő kör, amelybe a Bikali Élménybirtok, vagy a több szakmai díjat nyert Katica Tanya is tartozik.

fotó: http://www.katicatanya.hu/