Kaposvár megújul a Modern városok programban

Kaposvár

Közlekedési infrastruktúra-fejlesztést, színházfelújítást, sportcsarnok- és uszodaépítést, valamint kempingfejlesztést is tartalmaz az a több mint 120 milliárd forintos fejlesztési megállapodás, amely kormányzati támogatással valósul meg a következő években Kaposváron.

 

A Modern városok program részeként Kaposvárra látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, és megállapodást írt alá Szita Károly polgármesterrel egy több mint 120 milliárdos fejlesztési csomagról. A programmal kapcsolatosan fontosnak nevezte, hogy ne Budapesten határozzanak arról, hogy mire van szükségük a városoknak, hanem arról helyben döntsenek.

A megállapodás szerint a főbb fejlesztési pontok: 2018-ra vagy 2019-re megépül a településeket elkerülő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út  Kaposvár és az M7-es autópálya között, továbbá 12 milliárdból elkészül a Kaposvári Közlekedési Központ. Négymilliárd forintból egy négyezer férőhelyes új sportcsarnokot építenek, valamint ugyancsak négymilliárdból egy új, fedett, tízpályás versenymedencét, 800 néző befogadására alkalmas nézőtérrel. A fejlesztési csomag részeként kilencmilliárdból megújulhat a Csiky Gergely Színház, a kórház déli tömbjének helyén 250 új parkoló és park lesz, a Kaposvár melletti Deseda-tónál kialakítanak egy háromcsillagos kempinget, valamint kétmilliárd forintot fordíthat a város közműfejlesztésre.

Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét idézve az MTI azt írta, hogy várostörténeti pillanat a most aláírt megállapodás, amelyről szólva úgy fogalmazott: „ma hosszú távra meghatároztuk városunk jövőjét, ma közelebb kerültünk céljaink eléréséhez, Kaposvár gyorsíthat, mert egyenesben van”.