IV. Egri Csillag Borfesztivál a Szépasszony-völgyben

Egri borfesztivál

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Eger új fehérbora tiszteletére az Egri Csillag Borfesztivált. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel borvidékünk kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget.

 

Idén összesen hatvan borászat és kispincészet vesz részt az Egri Csillag Borfesztiválon, amelyet április 30-a és május 2-a között rendeznek. Ez a negyedik fesztivál, amelynek az eddigiektől eltérően Eger legismertebb pincesora, a Szépasszony-völgy ad helyet.

Az egyre rangosabb borfesztivál célja, hogy még ismertebbé, kedveltebbé tegye Eger új borvidéki fehér cuvée borát, az Egri Csillagot. A borászok pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér nedűjét mutatják be, ám a vendégeknek lehetőségük lesz egyéb, izgalmas borok kóstolására és vásárlására is.

Az Egri Csillagot 2010 óta készítik az egri termelők. Az új védjegy nemcsak maga a bor, hanem az egri borászok és az Egri Történelmi Borvidék számára is sikertörténet. Ez a cuvée minimum négy szőlőfajta házasításával készíthető, melyek közül legfeljebb 30 százalék lehet illatos fajta. Az Egri Csillag igazán szépen jeleníti meg az egri, termőhelyi karaktert: létezik könnyed és gyümölcsös, van fajsúlyos és tömör, s mégis mindegyik tétel harmonikus és bájosan illatos.

A borfajta tiszteletére rendezett családias hangulatú fesztiválon ismert hazai előadók élő nagykoncertjeivel várják az érdeklődőket, többek között az egri kötődésű Csík zenekar, a Carbonfools, a Punnany Massif és a 20 éves Bon-Bon együttes is fellép majd. Emellett kicsik és nagyok számára egyaránt kedves és színes kézműves programokkal készülnek.

A fesztivál naponta 17 és 24 óra között várja a vendégeket.

fotó: turizmusonline.hu