Ismét előrelépett a Harkányi Gyógyfürdőkórház

Baranyai kórház

Az elmúlt hónapok során a hazánkban legnépesebb betegségcsoport, a szív- és érrendszeri problémákkal küzdők számára is jelentős fejlesztések történtek a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.-ben. 

A közelmúltban adták át a frissen leszigetelt és újraburkolt „A” épület gyógyfürdőmedencéjét, amelyet termál-, illetve vezetékes vízzel egyaránt fel lehet tölteni. Szintén befejeződött az intézmény balneológiai épületében található medencecsarnokhoz tartozó kiszolgáló helyiségek felújítása és átalakítása. Dr. Péter Iván Antal főigazgató tájékoztatása szerint a közelmúltban lezárult több jelentős eszközbeszerzés is, melynek kapcsán számos, gyógytornászok által használt eszköz, valamint a csontritkulás diagnózisában elengedhetetlen DEXA csontsűrűség-vizsgáló készülék érkezett a kórházba. – A teljes test csontsűrűségének és ásványianyag-tartalmának, valamint a zsír-, illetve a lágyszövetek tömegének és arányának kiszámítására egyaránt alkalmas gép országosan is az egyik legmodernebbnek tekinthető – hangsúlyozta dr. Nusser Nóra orvosigazgató.

Azonban a legnagyobb arányú eszközfejlesztés a kardiológiai rehabilitáció területén történt, amely a belgyógyászati betegprofilt is érinti. Az elsősorban diagnosztikai eszközök az ÚMFT Dél-Dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban” című pályázat keretében kerültek beszerzésre. – Az eszközök beszerzése révén lehetőségeink kiteljesedtek. Korszerű UH-készülék, az újraélesztéshez szükséges defibrillátor, Holter EKG, vezeték nélküli monitorrendszer, transztelefonikus EKG, vérgáz-meghatározó készülék érkezett. Ezek használatára jó ideje készültünk kórházunkban tanfolyamok és továbbképzések formájában – nyilatkozta dr. Ajtay Zénó orvosigazgató-helyettes.

Fotó: termalonline.hu