Húsvétkor is finom borokkal kényeztet Villány

Villányi borvidék

Számos program közül lehet választani húsvétkor is a Villányi Borvidéken. Ünnepi ételeket, borkóstolást, az ünnepkörhöz kötődő hagyományok felidézését, táncházat is kínálnak a borvidék pincészetei.

A Villányi Borvidékhez tartozó 330 lelkes Palkonyán könnyed tavaszi sétával felkereshető húsvétváró udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek várják a vendégeket. Az útvonal egyes állomásain a vendéglátók finom borokkal, kemencés és grillételekkel, házi süteményekkel és egyéb programokkal készülnek. Major Judit keramikustól korongozni tanulhatnak, a Cifra Műhelyben ének- és tánctanítás, népi játékok, gyermek hajfonó műhely, írókázás, cicomázás, mancsozás, kiszehajtás is lesz.

A legtöbb pincészet húsvéti menüvel, borvacsorával várja a vendégeket, több helyütt pedig a gyerekek szórakoztatására is készülnek.

Nemcsak húsvétkor, hanem egy héttel később is érdemes Palkonyára menni, ha másért nem, megfejteni, mit is takar a HÚ!SVÉT+7 Palkonyán névre keresztelt kínálat. Amiről a borvidék honlapján azt írják, hogy április 11-én, szombaton egész napos kulináris séta, tavaszi gasztropiknik, családi programok lesznek a „Villányi Borvidék legszebb falujában, az egyutcás Palkonyán!”

Húsvét után egy héttel hét stílusos étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom borokkal, kemencés és grillételekkel, házi süteményekkel kényeztessék vendégeiket.

fotó: villanyiborvidek.hu