Háromtucatnyi előadást tervez a Győri Balett

Győri Balett

A harminchetedik évadát kezdő Győri Balett közel negyven előadást tervez a 2015−2016-os évadban. Győr mellett Olaszországban és Németországban is fellépnek majd. Lesznek új darabok, de néhány nagysikerű előadást műsoron tartanak.

Műsoron marad a Szentivánéji álom, a Bolero és a Carmina Burana, valamint a Ne bánts! című darab. A társulat 32 táncosával nyár végén már elkezdte az Egyensúly közös címen ősszel bemutatandó két egyfelvonásos balett próbáját. Az elsőnek Az est, a másodiknak A terem címet adták. Mindkét egyfelvonásos arról szól, hogyan találhatja meg az ember az egyensúlyt testi és lelki értelemben – mondta a Győri Balett igazgatója, Kiss János.
Miként az MTI beszámolt róla, gyermekdarabbal is készülnek, Lázár Ervin Kossuth-díjas magyar író születésének nyolcvanadik, halálának tízedik évfordulója alkalmából a Szegény Dzsoni és Árnika című gyermekregény átiratát tervezik bemutatni a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A premier időpontját még nem tűzték ki, jelenleg a darab előkészületei zajlanak.
2016. január közepén Olaszországban a Generációk című, két egyfelvonásos balettet mutatják be, egy hónappal később Németországban pedig a Generációk mellett a Szentivánéji álom is műsorra kerül.

Nyáron két új táncos csatlakozott a társulathoz: Luigi Iannone Olaszországból, Thierry Jaquement pedig a Zürichi Akadémiáról érkezett. Augusztus 1-jétől Velekei László korábbi művészeti asszisztens művészeti vezetőként segíti a Győri Balett munkáját.

fotó: gyoribalett.hu