Gyula több mint kétmilliárd forint fejlesztési forrást nyert

Gyula

Kerékpárutat építenek, gyermek- és egészségügyi intézményeket újítanak fel, energetikai korszerűsítést hajtanak végre egyebek mellett Gyulán annak köszönhetően, hogy a város több mint kétmilliárd forintnyi fejlesztési forráshoz jutott.

Több mint két milliárd forintot nyert az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai révén a gyulai önkormányzat − közölte a város polgármestere egy minapi sajtótájékoztatón. Görgényi Ernő azt mondta, a belvíz és a csapadékvíz elvezetésére 400 millió forint jut, ugyanennyiből építenek, illetve újítanak fel kerékpárutakat, 212 millió forintból pedig a Gyula és Dénesmajor közötti út 1600 méteres szakaszát korszerűsítik. A munkanélküliség csökkentését célzó programokra 300 millió forintot fordítanak.

Negyedmilliárd forintból bölcsődéket, 167 millióból egy óvodát újítanak fel. 221 millió forintot fordítanak egy egészségügyi intézmény és a városi közüzemi vállalatok épületeinek energetikai korszerűsítésére. A szociális otthon átalakítását, bővítését 125 millió forint uniós forrás felhasználásával végezhetik el.

Várhatóan szeptember végéig kiírják valamennyi, második körös TOP-pályázatot, összesen 21 milliárd 794 millió forint értékben. A gyulai képviselő-testület úgy határozott, hogy a könyvtár és a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére, a vízi turizmus és a közétkeztetés fejlesztésére, a volt relégyár rehabilitációjára, valamint körforgalom létesítésére nyújt be pályázatot. Az igényelt forrás csaknem egymilliárd forint.

fotó: http://www.whgy.hu