Győztek a heves megyei ápolók a kamara hetedik országos szakmai versenyén

Apolok

Heves megy csapata nyerte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idei – sorban a hetedik – országos szakmai versenyét. A budapesti Lurdy Házban rendezett szakmai seregszemlén közel négyszázan vettek részt.

Tizenkilenc csapat mérkőzött meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara VII. Országos Szakmai Versenyén. A neves tagokból álló szakmai grémium a heves megyei Markhot Ferenc Oktatókórház csapatát találta a legjobbnak. Ők viselhetik egy éven keresztül az „Ápolói Hivatás Mesterei” címet. A résztvevő 19 csapatból második helyezést ért el a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény, harmadikok pedig a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ápolói lettek.

A verseny gyakorlati és elméleti feladatokat tartalmazott, a csapatok bemutatkozását a zsűri külön értékelte és díjazta. A gyakorlat helyszínéül kórházi körülményeket igyekeztek kialakítani a Lurdy Ház nagytermében a Semmelweis Egyetem, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ, a Károlyi Sándor Kórház, a Vaszary Kolos Kórház, valamint a Premier G. Med Kft. jóvoltából biztosított eszközök segítségével.

Az elméleti tesztírás után szakápolási és reanimációs feladatok vártak az ápolókra, az újraélesztési gyakorlat során pedig még a szurkolók is megmérethették magukat.

Fotó: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara