Gubás Gabi köszöntője

Gubás Gabi

Kedves Olvasó!

A szülővárosom Debrecen, de Tégláson nevelkedtem, gyerekeskedtem. Onnan jártam a Debreceni Ady Endre Gimnáziumba. Naponta ingáztam. Nagyon jóleső érzésekkel gondolok vissza a gimnáziumra, hiszen az volt számomra a színház bölcsője. Éppen a minap jártam ott, összegyűltek a régi diákok, és a 40 éves pedagógusi pálya végén Cila nénit, az igazgatóhelyettest búcsúztattuk. Nagyon jó, inspiráló közeg volt ott, sokan kerültek művészeti pályára a gimnáziumból. A színház szeretete számomra is itt gyökeredzett. A volt osztályfőnököm a színművészetin „tiszta forrásként” emlegetett engem, az otthonról hozott értékekre utalva. Szeretem azt a fajta egyenességet, nyíltságot, ami az ott élőket jellemzi. Ehhez hasonlót Erdélyben tapasztalok, a férjem ugyanis erdélyi. Büszke vagyok arra, hogy vidéki lány vagyok. Mindig jó hazamenni, újra megtalálnak a gyerekkori, fiatalkori élmények. 

Nagy örömömre néhány hete a Thália Színházzal Debrecenben jártunk, az Oscart adtuk elő. A pandémia után voltak már előadásaink, telt házasok is, de igazán nagy közönség itt volt. Ezer ember előtt itt játszottunk. Fantasztikus volt! 

A márciusi nyitást nagyon mozgalmas hetek követték, színházi előadások, film, tévéjátékok… Mostanra kissé lelassult a tempó, a színházban nyári szünet van, de lesz még néhány előadásunk az ország különböző pontjain a nyári színházakban. Ennek egyik állomása minden évben a Debreceni Nagyerdei Színház, amit én mindig nagyon várok, hiszen lehetőség arra, hogy találkozzak a rokonokkal, barátokkal.

Ha tehetem, mindig ott vagyok a Debreceni Virágkarneválon is akár vendégként, akár zsűrizni. Valódi csoda, mindig meseszép! De nemcsak a virágkarnevál miatt érdemes Debrecenbe, Hajdú-Bihar megyébe látogatni. Érdemes felkutatni a nevezetességeket, a szép városokat, falvakat, felfedezni a finom ízeket, bebarangolni a szép tájakat, megismerni a hajdúság kincseit.

Ha szeretnék jobban megismerni Hajdú-Bihar megyét, látogassanak el és fedezzék fel, de fellapozva ezt a magazint, szintén sok érdekességet megtudhatnak róla. Kellemes időtöltést kívánok!

Gubás Gabi

Jászai Mari-díjas színésznő