Gazdaságfejlesztést célzó pályázati lehetőségek nyílnak meg

Paks

Egyebek mellett logisztikai szolgáltatóközpontok fejlesztésére, valamint ipari parki bővítésekre mintegy tízmilliárd forint értékben jelennek meg pályázati kiírások novemberben – jelentette be Tatai Laura, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának főosztályvezető-helyettese Velencén. 

Az Európai Bizottság szinte az összes magyar operatív programot elfogadta, legutóbb a vidékfejlesztési tematikájút, ami a termelővállalkozások támogatását szolgálja. A halgazdálkodási operatív program még jóváhagyásra vár, a GINOP esetében pedig október 6-án vált nyilvánossá az éves fejlesztési keret módosítása – vázolta Tatai Laura. A Miniszterelnökség főosztályvezető-helyettese a Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége által rendezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián beszélt arról, hogy a GINOP keretében új pályázatok nyílnak meg az idén a logisztikai szolgáltatóközpontok fejlesztésére, valamint az ipari parkok fejlesztésére vonatkozó például novemberben jelenhet meg.

Megerősítette a korábban adott tájékoztatást, miszerint a 2014−2020-as programozási ciklusban 12 ezer milliárd forint a rendelkezésünkre álló támogatás a vidékfejlesztési program direkt forrásaival és a hazai társfinanszírozással együtt. Ez a ciklus lesz az utolsó, amikor ilyen mértékű forrásokat tud elhozni Magyarország Brüsszelből, ezért bátran kell kihasználni a lehetőségeket – hangsúlyozta.

Az operatív programok 60 százaléka gazdaságfejlesztési fókuszú, ebből a magyar pozíció megerősítését a régióban, a versenyképesség javítását és a gazdaság élénkítését szeretné elérni a kormány.

Fotó: Vida Tünde paksi ipari park