Gazdag program a Duna–Dráva Nemzeti Parkban

Feketeharkály

Három programot is kínál április 25-ére a természetbarátoknak a Duna–Dráva Nemzeti Park igazgatósága. A gyerekeknek gólyakalandot ígérnek, de lesz odúnéző túra és szabadtéri tárlatvezetés is.

A Kamilla és Koszta kalandjai a gólyák birodalmában névre keresztelt program valójában egy gólyabábos foglalkozás gyerekeknek a Fehér Gólya Múzeumban. Kamilla, a gondoskodó gólyamama bevezeti fiókáját, a csintalan Kosztát a gólyák kalandos életébe. A programon a gyermekek bábok segítségével ismerkedhetnek meg a gólyák táplálkozásával, fészkelési szokásaival és vonulásukkal.
Művészet a természetben címet kapott a szabadtéri tárlatvezetés a Nagyharsányi Szoborparkban. E művészettörténész vezette sétán a műalkotások szimbólumait, a szobrok keletkezésének körülményeit ismerhetik meg az érdeklődők.
Mindazok, akik az Odúnéző túra a Fekete harkály tanösvényen program mellett döntenek, érdekes információkat kaphatnak a zselici erdő életéről: változatos élőhely-típusokat, különféle fafajokat, csodás lágyszárú növényeket és rejtett életmódú állatokat ismerhetnek meg. Sok érdekes információt tudhatnak meg a madárodú-telep jelentőségéről, valamint közelről megfigyelhetik az odúlakó fajok fiókáit is.

fotó: vendegvaro.hu