Elsőrangú előadások Szegeden

Szegedi szabadtéri játékok

Tovább őrzi népszínházi hagyományokra épülő jellegét a Szegedi Szabadtéri Játékok, amely – mint arról Herczeg Tamás igazgató tájékoztatott – ebben az évadban is sokszínű programmal várja a közönséget. 

Egy sor különlegességgel csábítja a közönséget idén is a Szegedi Szabadtéri Játékok. A musicaltől a komédián át az operáig minden műfajt felsorakoztat a program.

– Tíz év után ismét lesz Verdi-bemutatónk – Az álarcosbál –, és szintén hosszú szünet után a közönség újra láthat Shakespeare-darabot a Dóm téren. A Tévedések vígjátékát tűzzük műsorra. A világon elsőként állítottuk szabadtéren színpadra tavaly, a Madách Színházzal közös produkcióban, Szirtes Tamás rendezésében a Mamma Mia!-t, amit visszatapsolt a közönség, azaz idén is szerepel a műsorfüzetben. 27 év után visszatér a magyarországi ősbemutató helyszínére, szintén a Madáchcsal együttműködésben, a világ talán egyik legszebb zenéjű musicale, a Nyomorultak – sorolta Herczeg Tamás. Elmondta, hogy a Szabó Magda csodaszép regényéből készült, Kocsák Tibor által megzenésített Abigél is szerepel a műsorban, emellett az újszegedi ligetben, a kisszínpadon számos prózai bemutatóval, táncelőadással várják a közönséget.

– Folytatjuk azt a sort, amit Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművésszel, a szabadtéri játékok művészeti vezetőjével tavaly, az első önálló évadunkban elkezdtünk: azaz operabemutatóinkon fantasztikus látványvilág és világsztárok megjelenésére lehet számítani – árulta el az igazgató. Igazi csemegének ígérkezik Az álarcosbál, amelyben amellett, hogy elsőrangú énekesek adják elő, bálkirálynőként megjelenik a világhírű műkorcsolyázó, filmsztár Katarina Witt. Mindehhez fantasztikus kosztümök és látványos díszletek társulnak.

A programsorozatot Az álarcosbál nyitja, amit két alkalommal, július 3-án és 4-én láthat a közönség. Érdekesség, hogy a darabot az eredeti szövegkönyvvel és szerepekkel éppen a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be Magyarországon először, méghozzá 1998-ban.

Július 10-én és 11-én láthatják a nézők a Dóm téren a Budapesti Operettszínház nagysikerű produkcióját, az Abigélt, mely még sosem szerepelt szabadtéri színpadon. Július 17-én, 18-án és 19-én tér vissza a Mamma Mia! Című musical. Július 31-én és augusztus 1-jén Shakespeare-darabot láthat a közönség. A Tévedések vígjátéka szerepel a műsoron, augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 20-án és 21-én kerül színre Claude-Michel Schönberg zenéjével A nyomorultak.