Egeré az Év turisztikai fejlesztése 2015-díj

Eger

A történelmi belváros megújítását ismerték el azzal, hogy Egernek ítélték az Év turisztikai fejlesztése 2015- díjat, amelyet az Utazó magazin 2002-ben alapított. A város a közelmúltban több elismerést is bezsebelt, elnyerte egyebek mellett a Business Traveller szaklap „Business Excellence” díját a Legjobb vidéki business-city kategóriában.

 

Az Utazó magazin 2002 óta minden évben meghirdeti az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény-kutatását. A díjakat az olvasók és a szakma képviselőinek véleménye alapján osztják ki minden évben. A belváros színvonalas megújításáért Eger kapta ezúttal Év turisztikai fejlesztése 2015-díjat.

Az elismerést Habis László polgármester a Continental Hotel Budapestben a szakmai konferenciával együtt megtartott díjátadó ünnepségen vehette át Ruszinkó Ádám turizmusért felelős államtitkártól és dr. Érsek M. Zoltántól, az Utazó magazin főszerkesztőjétől. Az indoklás szerint „a belváros felújítása parádésan sikerült, s nem mellesleg méltó Dobó kapitányhoz”.

Habis László azt mondta, a munkát úgy végezték el, hogy emeljék Eger turisztikai vonzerejét, rangját. – Valahányszor külföldi delegációt fogadok, elismeréssel szólnak a belvárosunk értékeiről, állapotáról, reprezentativitásáról, s azt mondhatom, hogy ezek az eredmények európai mércével mérhetőek – nyilatkozta a polgármester.

A város 2015 nyarán megkapta a Business Traveller szaklap „Business Excellence” díját a Legjobb vidéki business-city kategóriában, Habis Lászlót, Eger polgármesterét pedig a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személye közé sorolt a Turizmus Panoráma (turizmus.com) kiadója.

Eger több mint félmillió vendégéjszakát regisztrált 2015-ben. Tavaly 196,43 millió forint bevétele származott idegenforgalmi adóból, ami jelentős növekedést mutat, hiszen 2012-ben 118,1 millió, 2013-ban 148,1 millió, 2014-ben pedig 178,4 millió forint volt ez az összeg.

Habis László polgármester szerint ezek a tények mind-mind azt igazolják, hogy a város népszerűsége töretlenül ível felfelé.

 

fotó: eger.hu