Eger dobogós az online szállásfoglalás terén

Eger főtere

Hazánkban Eger a turisták harmadik legnépszerűbb célpontja. Ez derült ki az online szállásfoglalással foglalkozó, közismert portál, a szallas.hu legfrissebb felméréséből. A hevesi megyeszékhely a portál második negyedéves foglalási adatai alapján már Hajdúszoboszlót és Hévízt is megelőzte. 

A szallas.hu adatai szerint Budapest áll az élen, amit a Balaton fővárosa követ, s ezután következik a sorban Eger.

− Budapest és Siófok után Eger fogadta a legtöbb vendéget az év második három hónapjában, és ezzel a tavalyi év azonos időszakához képest egy hellyel előbbre lépett. Az, hogy Eger most már a harmadik legkedveltebb desztináció az országban, az elmúlt években kialakult és folyamatosan zajló, tudatos turizmusépítésnek köszönhető − fogalmazott Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezető igazgatója. Elmondta, hazánkban a belföldi turizmus 8,5 százalékkal nőtt, emelkedett a három-, vagy többnapos foglalások száma, valamint magasabb lett az egy foglalásra jutó átlagos költés is.

− Az épített örökség mellett a bor és a fürdő vonzza a vendégeket, akik átlagosan két-három éjszakát töltenek Egerben. Idén elérjük a félmilliós vendégéjszaka-számot, ami azt jelenti, hogy Eger és a térség iránti érdeklődés folyamatosan növekszik – fogalmazott Habis László polgármester. Majd így folytatta: − Eger alapvető célja az, hogy az épített környezet és a természeti értékek megőrzése mellett fejlesszük a turisztikai kínálatot. Kiemelkedő beruházás volt számunkra a Termálfürdő rekonstrukciója, a történelmi belváros megújítása, az új és impozáns terek létrehozása, a Szépasszonyvölgyi Márai Turisztikai Látogatóközpont építése szabadtéri színpaddal, valamint a Vár fejlesztése és a Várfalsétány kialakítása.