Bükön nyílt meg Vas megye legújabb kormányablaka

Büki kormányablak

Vas megye tizenharmadik kormányablaka nyílt meg Bükön. Az önkormányzat és a kormányhivatal együttműködésének eredményeként jött létre az új intézmény, éppen a település várossá avatásának tízedik évfordulóján.

Korábban nem volt okmányiroda a településen, s nem is volt lehetőségünk arra, hogy méltó épületet emeljünk a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt − hangsúlyozta dr. Németh Sándor polgármester a büki kormányablak átadóünnepségén.

Az avatóünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott kiemelte: a tizenharmadik megyei kormányablak megnyitója különleges, ugyanis azt nem kormányzati forrásból építették. A hivatal és az önkormányzat koprodukciójából jött létre a régóta vágyott intézmény.

Harangozó Bertalan elmondta, a tizenkét Vas megyei kormányablakban 2016-ban 287 ezer ügyfél fordult meg, 345 ezer ügyet intéztek el, − volt, akinek több dolga is akadt az államigazgatással.

2017 első félévében 162 ezer ügyfél 191 ezer ügyben kereste fel a kormányablakokat. Jól látszik tehát, hogy idén túlszárnyalják az előző évi adatokat.

Tavaly készült el a büki városházával szemben az önkormányzat új épülete. A kétszintes építmény több funkciót lát el. Az alapterülete háromszáz négyzetméter, de mivel a padlásteret is raktárrá alakították, csaknem hatszáz négyzetmétert tudnak hasznosítani.

Az épületben kaptak helyet az önkormányzati cégek, szervezetek, intézmények raktárai, valamint a kormányablakot is itt alakították ki.

− Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tízedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot − mondta dr. Németh Sándor polgármester.

Fotó: http://www.kormanyhivatal.hu