Bővíti veszprémi termékportfólióját a Valeo Auto-Electric

Valeo Auto-Electric

Új termékek gyártásába kezdett veszprémi Valeo autóipari vállalat. A 2,5 milliárd forintos beruházás 25 új munkahelyet is jelent, ezzel a dolgozók létszáma 1500 fölé emelkedik. A vállalat világszerte 29 országban több mint nyolcvanezer főt foglalkoztat. 

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 1998 óta gyártja Veszprémben számos vezető gépjárműgyártó partnere számára a személy-, haszon-, illetve különleges járművekhez a csúcsminőségű kapcsolók széles skáláját. Ezen túlmenően elektronikai vezérlő- és kameravezérlő egységek gyártásával is foglalkozik, 2013 októberétől pedig új üzletággal bővülve és a legfejlettebb technológiák alkalmazásával megkezdték SMT gyártásukat.

A mostani fejlesztés során kialakított kilenc új gyártósoron új elektromos vezérlőegységeket, kormánykapcsolókat, korszerű indítókulcsokat gyártanak, illetve a hibridautók feltöltő rendszerének gyártása is megkezdődött, a dolgozók létszáma pedig 1500 fölé emelkedett – tájékoztatott Fonyódi Levente ügyvezető. A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. olyan innovatív termékeket gyárt, melyek jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez és a teljesítmény javításához. A vállalat 133 gyáregységgel, 16 kutató-, 34 fejlesztő- és 15 elosztó központtal rendelkezik, mintegy 81 200 főt foglalkoztat 29 országban.
A 2,5 milliárd forint értékű beruházáshoz 625 millió forint uniós támogatást nyertek el, 1,8 milliárd forint pedig saját forrásból származik.
Porga Gyula polgármester az átadó ünnepségen azt mondta, hogy a városban 3 százalékos a munkanélküliségi ráta és folyamatosan nő a népesség, ami részben a Valeóhoz hasonló nagyvállalatoknak köszönhető.

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. az idei évre 80 milliárd forint árbevétellel számol. A vállalat által felhasznált elektronikai és műanyag alkatrészek Székesfehérvárról, Tatabányáról Tiszaújvárosból érkeznek, a partnerek között megtalálható a Citroen, a Peugeot, a Renault és a Seat.