Bővítette szerszámgyárát Győrben az Audi Hungaria Zrt.

Audi - Győr

Ötvenezer négyzetméteren 650 munkavállaló dolgozik az Audi Hungaria Zrt. győri szerszámgyárában egy most zárult fejlesztés nyomán. A cég mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővítette szerszámgyárát, valamint a járműfejlesztés területén is szélesítette vizsgálati portfólióját.

A most befejezett bővítés részeként négy új, egészen kétezer-ötszáz tonnáig terjedő préserővel bíró présgépet állítottak üzembe az Audi Hungaria Zrt. győri szerszámgyárában. A fejlesztés részeként beüzemelték a Volkswagen-konszern első nagysebességű megmunkáló-központját, lineáris hajtástechnológiával, amely az innovatív és hatékony gyártási folyamatokat támogatja.
A járműfejlesztés területén újabb vizsgálóberendezéseket helyeztek üzembe komplett járművek és alkatrészek tesztelésére: egy Magyarországon egyedülálló járatópadon a vállalat szakértői teljes járműveket vizsgálnak az energiamenedzsment, a szilárdságtan és az akusztika szempontjából. A teszteléshez egy szimulált úton a járműveket akár az óránkénti 280 kilométeres sebességre is fel tudják gyorsítani anélkül, hogy azok egy métert megtennének.
Jelenleg már több mint ötvenezer négyzetméteren, mintegy 650 munkavállaló dolgozik a szerszámgyárban, ahol a prés- és karosszériaüzemeknek gyártott szerszámok mellett részegységek és karosszériaelemek is készülnek az Audi és a Volkswagen exkluzív és sportmodelljeihez. A járműfejlesztés területén jelenleg 85 munkavállaló, túlnyomórészt mérnök dolgozik

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a győri vállalatot az elmúlt esztendőkben folyamatos fejlődés jellemezte, és többek között ennek, valamint a jó teljesítményének köszönhetően bővült most a szerszámgyár és a műszaki fejlesztés. Ezek a jövőben az új termékpaletta kiszolgálására, valamint tesztelésére is alkalmasak lesznek. A cég tavaly 302 millió eurót ruházott be Magyarországon.

Fotó: alfahir