Beth Hart lesz az idei Gastroblues sztárja

Beth Hart

Nőuralom lesz az idei Gastroblues Fesztiválon. A paksi fesztiválon, ahol minden évben kéz a kézben jár az igényes zene a jó borokkal és ételekkel, a Janis Joplin reinkarnációjaként emlegetett amerikai énekesnő, Beth Hart is fellép.

Huszonharmadszor rendezik meg 2015. július elején a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson. Idén a hölgyek játsszák majd a főszerepet. Az amerikai Beth Hart mellett, aki örményországi fellépése után érkezik Paksra, a finn Ina Forsman, a svájci, egyébként profi bokszoló Bettina Schelker is színpadra lép. A hazai dívákat Keresztes Ildikó, Pleszkán Écska és Tóth Vera képviseli.

Gárdai György fesztiválalapító, szervező arról számolt be, hogy szinte az utolsó pillanatban sikerült megszervezni Beth Hart fellépését. Mint kiemelte, ő nem a múlt és nem a jövő, hanem a jelen egyik legfényesebb csillaga a műfajban. – Olyan, mintha Janis Joplin reinkarnációja lenne – fogalmazott.

Az idei Gastroblues Fesztivál másik „húzóneve” a Jethro Tull egykori gitárosa, Martin Barre, valamint az amerikai Carl Verheyen, akit a közönség inkább a Supertramp gitárosaként ismer. Verheyen műsorához csatlakozik a hat saját albummal rendelkező svájci gitáros-énekes Bettina Schelker is.

Az elmúlt években az énekesnők, az amerikai Dana Fuchs és az angol Chantel McGregor üde színfoltot jelentettek az ESZI Sportcsarnok színpadán. Idén a finn Ina Forsman erősíti a női nem jelenlétét, két alkalommal is színpadra lép a legjobb finn zenészekből álló Helge Tallqvist Band kíséretével.

A hazai felhozatalból Gárdai György kiemelte az idén 60. születésnapját ünneplő Varga Jánost, akinek „Szívvel – lélekkel” című műsorában saját együttesei, a Varga János Project, a Mediterrán Combo és a Zig-Zag Company lépnek színpadra. A Pleszkán Écska nevével fémjelzett Soulbreakers Tátrai Tibort hozza el vendégművészként, a minap Brüsszelben is színpadra lépett Éles Gábor Trió vendége pedig Tóth Vera lesz, akivel a templomi koncerten is fellépnek. Tátrai Tibor Szűcs Antal Gáborral közösen is fellép a Latin Duóval. Keresztes Ildikót pedig csakúgy, mint pár évvel ezelőtt a Póka Egon Experience kíséretével hallhatja a paksi közönség.

A koncertek zömének az Energetikai Szakközépiskola sportcsarnoka ad otthont, de idén is lesznek kuriózumnak számító templomi koncertek. A rendezvényhez hagyományosan főzőverseny, borbarát találkozó és fesztiválfoci is csatlakozik.

fotó: fanpop.com