Bács-Kiskun legjobb borai

Bácsbor

Bács-Kiskun megye legjobb fehérborát a Vass Bor Kft., a legjobb vöröset a Frittmann Borászat készítette. A megye rozé bora a Dragan Pincészetből került ki, míg a legjobb desszertbort a Koch Pincészet készítette.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat minden évben meghirdeti a Megye Bora versenyt, amelyen a Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék borai vehetnek részt. Hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is négy kategóriában választott győztes bort a szakmai zsűri. A borok egy éven át viselhetik a Bács-Kiskun Megye Bora címet.

A Bács-Kiskun megye legjobb fehérbora díjat 2015-ben a kiskőrösi Vass Borászat 2014-es évjáratú Irsai Olivér bora nyerte. A Bács-Kiskun megye legjobb rozé bora díjat 2015-ben a bajai Dragan Borászat 2014-es évjáratú Kékfrankos Rosé borának ítélték a szekértők. A Bács-Kiskun megye legjobb vörösbora díjat 2015-ben a soltvadkerti Frittmann Borászat 2011-es évjáratú Merlot bora nyerte, s ezzel újrázott, hiszen tavaly ugyanebben a kategóriában már nyert a pincészet. A borotai Koch Borászat 2007-es évjáratú Koch Ice Wine Rajnai rizling jégbora nyerte el a Bács-Kiskun Megye legjobb desszert bora díjat 2015-ben.

A győztes borok készítőit Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, s adta át az elismeréseket a borászatok vezetőinek.

A 2015. évi Megye Bora-díj nyertes borai 2015. június 26-án a kalocsai Megyei Garabó Fesztiválon, valamint a VIII. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnepen mutatkoztak be. A díjakat a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kalocsai ülésén adták át.

Fotó: Bács-Kiskun megyei önkormányzat