Avalon élménypark nyílik Miskolctapolcán

Avalon park Miskolctapolcán

Avalon Park néven élménypark épül Miskolctapolcán. Nyárig a gokartpálya készül el, ősszel pedig az egész élményparkot átadják. A Bükk szívében megnyíló komplexumban szállás, konferenciaközpont és sporpályák is lesznek.

Miskolctapolcán valósul meg 2015 legnagyobb turisztikai magánberuházása. Az elsősorban energiaitalairól ismert cégcsoport a megszokott profiljától merőben eltérő vállalkozásba kezdett a Bükk szívében. A volt autós kemping területén megépülő Avalon családi, szórakoztató- és élménypark olyan teljes körű turisztikai szolgáltatást nyújt majd, ahol a család valamennyi tagja megtalálhatja a szórakozási, illetve aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséget.

– Az Avalon Park egyik legfontosabb különlegessége a lenyűgöző természetes környezet, melyet a fekvése biztosít. Az érintetlen természet nyújtotta helyszín egyben felelősség is, éppen ezért beruházásunk százszázalékosan a környezettudatosság jegyében valósul meg. A természetbarát anyagok – az összes épület a finn HONKA rönkház-technológiával készül – felhasználásán kívül a tiszta levegő megóvása mellett is elkötelezettek vagyunk, ezért a park egész területén tilos lesz az autóforgalom. Vendégeink szállítását elektromos golf­autókkal és DOTTO vonattal oldjuk meg – mondta el Halász Anikó, az Avalon Park Kft. ügyvezetője.

Az élménypark 32 szobát, 15 rönkházas apartmant és három lakosztályt, valamint egy 80 fős éttermet is magában foglal. Az Avalon Park különlegessége lesz az elektromos – zajtalan – gokartok számára kialakított pálya. Továbbá egy nagy játszópark, konferenciaközpont és műfüves futsallpálya is helyet kap majd a miskolctapolcai élményparkban, de a látványterveken egy kültéri medence is látható.

Az első ütemben – nyárig – a gokartpálya készül el. Októberig pedig az ígéretek szerint a teljes komplexumot átadják.