Aktuális és korrekt adatokkal segíti Győr-Moson-Sopron megye gazdaságát az Erőforrástérkép

gyms

Első alkalommal jelenik meg a Győr-Moson-Sopron megye gazdaságát bemutató megyei Erőforrástérkép a Presztízs magazin különszámaként, a LAPCOM gondozásában. A kiadvány a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a KSH győri főosztálya együttműködésében készült el. 

Sajtótájékoztatón mutatták be Győrben az első ízben megjelent megyei Erőforrástérképet. Az iparkamara feladataival összhangban, megbízható adatokon alapuló gazdasági elemzésekkel és az aktuális gazdasági helyzet bemutatásával segíti a vállalkozásokat. A széles körű tájékoztatáshoz, az adatgyűjtéshez és az elemzések elvégzéséhez a NAV, a KSH, a Megyei Kormányhivatal releváns szervei, a városi önkormányzatok és az önkormányzati cégek által biztosított adatok szolgáltak alapul.

A kiadványban a megyei vállalkozások versenyképességét meghatározó tényezők között szerepel a kedvező gazdaságföldrajzi fekvés, a közlekedési infrastruktúra és a gazdasági környezet, kitérve az egyes ágazatok teljesítményére. A demográfiai helyzet ismertetése előrevetíti a szakképzés, a felsőoktatás és a munkaerőpiac lehetőségeit az elkövetkező évekre.

A mellékletben helyet kaptak az egyes városok turisztikai vonzerejükkel, a befektetési potenciáljuk bemutatásával, a befektetők számára hasznos információkkal, továbbá a munkaerő-piaci helyzetük, az adózási rendjük és az ipari parkjaik nyújtotta lehetőségeik ismertetésével.

A megyei Erőforrástérképet az iparkamara együttműködő partnerei örömmel és nagy várakozással fogadták. Az Erőforrástérkép az egyedüli olyan összefoglaló kiadvány Győr-Moson-Sopron megye adottságairól és aktuális gazdasági teljesítményéről, amely segíti a megyében befektetni szándékozó magyar és külföldi cégek, szervezetek döntéseit. A külföldi olvasók számára angol nyelvű kép- és ábraaláírások, rövid összefoglalók nyújtanak tájékoztatást. A kiadványt minden év tavaszán aktualizált tartalommal, a 2016-os évihez hasonló igényes formai megjelenéssel kívánják megjelentetni.

Mihalicz Antal kamarai elnök szerint a kiadvány hasznos, segít a gazdasági döntések meghozatalában. Horváth Vilmos, a Sopron megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rámutatott, hogy a kiadvány komoly gyűjteménye a meglévő erőforrásoknak, s érdemes ezentúl évről évre kiadni, hiszen gyorsan követik egymást a változások.

fotó: GYMSMKIK