Afrikai kalandtúra a Mezőgazdasági Múzeumban

Figyelés

A Mezőgazdasági Múzeum új, interaktív kiállítása a páratlan élővilágú afrikai füves szavannákra kalauzolja el a látogatókat. A „Titokzatos szavanna – Gyere el a bűvös talizmánodért!” nevű kiállítás és óriás társasjáték 2015. szeptember 19-től november 1-jéig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A Mezőgazdasági Múzeum új, interaktív kiállításán a látogatók egy afrikai kalandtúrába csöppennek, ahol tudásukat és szemfülességüket próbára téve szerezhetik meg a talizmánjukat. A 700 négyzetméteres alapterületű látványos kiállítás és óriásjáték igazi családi program, amely rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.

Méghozzá elsősorban a kalandvágyó látogatókat, akik az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett ritkán látott, rejtőzködő élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetnek. A múzeum vendégeire nem mindennapi feladat vár: bekapcsolódhatnak egy társasjátékba, miközben a szavanna számtalan rejtélyes lakója is útjukba kerül.

A kiállítás és óriás társasjáték során az is kiderül, hogy vajon a résztvevők elég ügyesek, eszesek és talpraesettek-e ahhoz, hogy megállják helyüket a váratlan fordulatokkal teli kalandtúrán: felismerik-e a vadállatok hangját és lábnyomát, meglelik-e a vizet és az élelmet a kietlennek tűnő pusztaságon, és el tudják-e kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket. A feladványok megfejtéséhez a résztvevőknek minden tudásukat latba kell vetniük: szükségük lesz logikára, jó memóriára, éles szemre és némi furfangra.

fotó: marieclaire.hu