A sikerre tekintettel másodszor is Feszt!Eger

HS7

A tavalyi nagy siker után az idén másodszor is megrendezik a Feszt!Eger fesztivált. A májusvégi háromnapos fesztiválon  három színpadon hazai sztárok sora lép színpadra. Fiatal tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapnak, és konferenciát is rendeznek.

A második Feszt!Eger fesztiválra olyan neves zenekarokat várnak, mint a Tankcsapda, a Depresszió, a Quimby, a Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, az Anna and the Barbies. Jelen lesz a Heaven Street Seven, az Irie Maffia, a Péterfy Bori and Love Band, a Vad Fruttik, a Road, Szabó Balázs Bandája és a Halott Pénz is.

– Változás is lesz a tavalyi Feszt!Egerhez képest – jelezte Berényi Tamás, az esemény egyik főszervezője. – Idén egy nappal korábban, már csütörtökön elkezdődnek a koncertek, és egy héttel később tartjuk a Bolyki-völgyben a rendezvényt – azaz május 28-tól 30-ig –, abban a reményben, hogy akkor kegyesebbek lesznek az égiek.
Berényi Tamás azt is elmondta, hogy már most nagy az érdeklődés mind a fellépők, mind pedig a közönség részéről. Szépen fogynak az elővételi belépőjegyek. A három színpadon zajló koncertek előtt az ifjú tehetségeknek is lesz lehetőségük bemutatkozásra az Éter Plusz Tehetségkutatón, ahová még lehet jelentkezni. Csütörtökön és pénteken pedig a Music Hungary Konferenciára várják a magyar zenei élet szakembereit.

A tavaly mintegy 31 millió forintos keretből gazdálkodó fesztivál költségvetése idén várhatóan 30-35 millió forint lesz.  Az elmúlt évben 6-7 ezer érdeklődő látogatott ki a koncertekre, míg idén a három nap alatt 10 ezer látogatóra számítanak a szervezők.