A P-Development Kft.: egy meghatározó logisztikai cég

P-Development


Rugalmasságának és megbízhatóságának köszönhetően folyamatosan bővül a P-Development Kft. megrendelésállománya. A kecskeméti székhelyű cég a régió meghatározó szereplője a logisztikai szolgáltatások területén. Dr. Csima Gyula ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy ma már százötven család számára biztosítanak kiszámítható megélhetést.

‒ Melyek a P-Development Kft. történetének legfontosabb állomásai?

‒ A társaság 2008-ban alakult, és először vámtevékenységgel kezdett foglalkozni, majd egyre jobban szélesítette a logisztikai szolgáltatások körét. Ma már teljes körű komplex logisztikai szolgáltatást nyújtunk, ideértve a raktározást, fuvarozást (belföldi és nemzetközi), gyűjtőszállítmányozást, disztribúciós szolgáltatást, komissiózást, csomagolást és minőség-ellenőrzést. 

‒ Milyen humán- és infrastrukturális erőforrásokkal rendelkeznek?

‒ Jelenleg 43 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással és több mint 100 szerelvényből álló gépjárműflottával állunk partnereink rendelkezésére a nap 24 órájában, akár hétvégén is, köszönhetően egyedi szállítási engedélyeinknek. A raktárak Kecskemét frekventált helyein találhatóak meg. Jelenleg közel 150 munkavállaló, és azok családjai számára nyújtunk biztos megélhetést. Társaságunk Fuvar utcai telephelyén működik Magyarország egyik legnagyobb vidéki vámirodája.

‒ Hogyan érintette a céget a járványhelyzet?

‒ A koronavírussal kapcsolatban mi már idejekorán, még a kötelező intézkedések megjelenése előtt prevenciós lépéseket tettünk. Ezeket az intézkedéseket már a lehetséges második hullám jelzése előtt visszaállítottuk. Kizárólag szájmaszkkal, fertőtlenítéssel, kesztyűvel lehetett belépni a telepeinkre, és mindenhol fertőtlenítőszereket helyeztünk ki, testhőmérsékletet mértünk. Ezeket az intézkedéseket most ősszel ismételten bevezettük, illetve egyéb egészségügyi eszközöket (defibrillátor, vérnyomásmérő) is vásároltunk a biztonság érdekében.

Nekünk a járványhelyzetben is dolgozni kell, úgyhogy a cégvezetés és a dolgozók nagyon kis százaléka marad távol a munkavégzéstől. A raktározáson belül a fő vonulatot az élelmiszer és az üdítőital jelenti – tartós élelmiszereket, konzerveket, ásványvizet, üdítőitalokat, valamint kutya- és macskaeledelt, továbbá ezek csomagolóanyagait tároljuk –, e termékekre ebben az időszakban még az átlagosnál is nagyobb kereslet mutatkozik. Sajnos, voltak olyan partnereink, főként az autóipari beszállítók, illetve az autógyárakhoz kapcsolódó projektek, ahol leállt, vagy nagyon lecsökkent a termelés. Ezek a változások természetesen a P-Development Kft.-t is érintették. Mivel azonban az élelmiszeripar és a logisztika területén növekedtek a megrendelések, ez némiképpen kompenzálta a másutt keletkezett árbevétel-kiesést. A fuvarozás terén, partnereink igényeinek megfelelően, megnövekedett az élelmiszerrel kapcsolatos tevékenységünk. Viszont a másik terület gyengélkedett: főként az autóiparral kapcsolatos külföldi fuvarok estek nagyon vissza, és a belföldi szállítások tekintetében is volt némi „lejtmenet”. Érzékenyen érintett bennünket a vendéglátóegységek bezárása is, mert három és fél megyében elég jelentős volumenben mi terítjük az egyik üdítőipari cég termékeit – ez a munka a harmadára esett vissza.

‒ Milyen fejlesztéseket valósítottak meg a közelmúltban, és vannak-e újabb tervek a jövőre nézve?

‒ Az elmúlt időszakban számos új fuvareszközt szereztünk be saját forrásból, illetve napjainkban is jelentős fejlesztések folynak a raktárainkban. Modernizáltuk a világítástechnikát, új állványrendszert állítunk be, illetve lecseréljük az informatikai hardverrendszerünket is. Utóbbi kettő megvalósítására a kormány gazdaságot segítő intézkedéseinek eredményeként pályázatot nyújtottunk be, amely pozitív elbírálással zárult, nagyban hozzájárulva a fejlesztések megvalósításához.

‒ Cégvezetőként miben látja a P-Development Kft. sikerének titkát?

‒ Cégünk ma már országosan is elismert logisztikai szolgáltatóvá vált, regionális logisztikai szolgáltató központ címmel rendelkezik. Bár a vállalkozás egyre nagyobb, sikerült a családias hangulatot megőriznünk. Szerencsés helyzetben vagyunk, megtalálnak bennünket az ügyfelek, illetve a már meglévő gazdasági partnereink is egyre jobban bővítik nálunk a megrendeléseiket, egyre szélesebb körű szolgáltatást végzünk számukra. Az a célunk, hogy mindenki kiváló szolgáltatást kapjon tőlünk, akár egy, akár tízezer raklappal jelentkezik nálunk.