A makói Hagymatikum a fürdők fürdője

Makói Gyógyfürdő

A városközpontban lévő Hagymatikum Gyógyfürdő mindössze húsz percre található Szegedtől, s alig kétórányi autóútra Budapesttől. A 2012-ben nevében és megjelenésében is megújult gyógyfürdő épülete a világhírű organikus építész, Makovecz Imre talán legszebb alkotása.

Az európai viszonylatban is egyedülálló fürdő egy jelentős rekonstrukciót követően 2012 januárja óta fogadja ismét a vendégeit. A már korábban is meglévő beltéri fedett tanuszoda és a kültéri tanmedence, valamint a fiatalok szórakozását szolgáló élménymedence az organikus fürdőépület átadásával komplex gyógyászati, wellness- és családi fürdővé vált.

A fürdő már látványában is lenyűgözi az ideérkezőket, ezért érthető, hogy miért nevezik sokan a „fürdők templomának”. E látványélményhez két valódi természeti kincs is társul: a kiváló minőségű makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap.

A Hagymatikum egyedülálló belső tereivel és az akár műalkotásnak is tekinthető tetőszerkezetével az organikus építészet egyik magyarországi remekműve. 15 medencével, wellness- és gyógyászati részleggel, külön szaunavilággal, szépészeti és természetgyógyászati szolgáltatásokkal, valamint egy minden igényt kielégítő étteremmel és kávézóval várja vendégeit.

A legkisebbek – és természetesen a szüleik – legnagyobb örömére a fürdő „gyermekvilágát” az országban egyedülálló színvonalon, részleteiben is a családbarát szemléletet követve alakították ki.

A wellness szerelmeseit a masszázsok és az egyéb kényeztető szolgáltatások széles skálájával várják, melyek célja nem csupán az, hogy javítsák a vendégek fizikális és a szellemi közérzetét, hanem az is, hogy megelőzzék a betegségek kialakulását.

Mindent egybevetve, természetesen a gyógyító hatású termálvíz miatt már önmagában is érdemes ideutazni, ám fürdő különleges programjai is vonzóak lehetnek mindazoknak, akik teljes testi és lelki feltöltődésre vágynak.