A DUOCOR Makó egyik jelentős ipari üzeme

Duocor

A DUOCOR Ipari Bt. hosszú élettartamú és biztonságtechnikailag (TÜV-GS) bevizsgált bútorokat gyártó vállalat, amely 23 éve települt Makóra, s az eltelt esztendők során jelentős fejlesztéseket valósított meg, tájékoztatta magazinunkat Gábor Zoltán, a betéti társaság ügyvezetője.

A cég 2010 és 2015 között hatékonyságot növelő beruházásokat hajtott végre, a makói üzembe a legmodernebb gyártástechnológiai eszközöket telepítette. A dinamikusabb fejlesztéseknek sajnos jelenleg immár  határt szab az, hogy a vállalat méretei miatt nem tud részt venni a hazai cégek fejlődését segítő európai uniós kapacitásbővítő  pályázatokon, ugyanis  a kkv-s kategóriánál nagyobb a létszáma, míg a nagyvállalati paraméterek szerint azonban kis árbevételű és tőkeerejű a vállalkozás.  

Az ügyvezető az elmúlt évek beruházásaival kapcsolatosan kiemelte, hogy 2016-ban bevezettek egy új, magyar fejlesztésű vállalatirányítási üzleti szoftvert, 2015 és 2016 között pedig Németországból Makóra telepítették a poliuretán-öntési technológiát is. Az üzemben tavaly már 365 fő dolgozott, a társaság éves árbevétele meghaladta a hatmilliárd forintot.

Az ASS cégcsoport, amelyhez DUOCOR Ipari Bt. is tartozik, a bajorországi Stegner család tulajdona, és Németország egyik vezető iskola- és kaszárnyabútor-szállítója. A társaság legnagyobb megrendelői a németországi  költségvetési intézmények. A Stegner család az 1990-es évek közepén alapított céget Makón. Az akkoriban igen magas munkanélküliséggel küszködő helyi közösségnek nagy szüksége volt az új munkahelyekre. Azóta közel 25 év telt el. A vállalat folyamatosan fejlődik, újabb és újabb termékekkel jelenik meg a piacon. Bútorainak 95 százaléka a fejlett európai országokban talál vevőre. Gábor Zoltán utalt arra is, hogy a társaság szeretné bővíteni piacait Magyarországon, ugyanis versenyképes áron tudják kínálni magas minőségű termékeiket.