A Dél-Balatonon nyílt meg hazánk első bormozija

bormozi

A dél-balatoni Kristinus Borbirtokon, Kéthelyen nyílt meg az ország első bormozija. A Vinocino a finom borok mellett nívós filmekkel várja a Dél-Balaton felfedezőit.

Érdekes kísérletbe vágott bele a Balatonmáriafürdőtől mindössze tíz percre található Kristinus Pincészet: megnyitotta Magyarország első bormoziját. A sikeres tesztvetítéseket követően a 2016 tavaszán megnyíló Kristinus bormozi további élményeket kínál a Dél-Balaton felfedezőinek. Magyarországon egyedülálló moziélménnyel, finom borokkal, nívós filmekkel várja a hazai és nemzetközi filmbarátokat, borkedvelőket a dél-balatoni Kristinus Borbirtokra.

A vetítések este 6 órakor kezdődnek. A filmek mellé kétfajta ropogós Grissini snack közül választhatnak a vendégek, amelyekhez természetesen finom szósz is dukál. A filmnézők szomjúságukat oltva a pincészet finom borait kóstolhatják.

A borbirtok folyamatosan bővíti program- és gasztronómiai kínálatát.  Kristinus Gasztro Műhelyében finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatnak, a hatalmas szabadtéri színpadon látványos koncerteket, előadásokat tekinthettek meg, és 2016 elejétől a Kristinus Vinotel is várja a megfáradt utazókat, így még kényelmesebbé téve az utazást a Kristinus világában.

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászat hét éve készít minőségi borokat, a településen a borkészítés háromszáz éves hagyományra tekint vissza. – A dombok, erdők védte 55 hektárnyi szőlő az agyagos talajnak és a haraphatóan tiszta levegőnek köszönhetően tökéletes alapanyaggá válik, mi pedig méltón is bánunk vele – mondja a birtok vezetője. A borászat a vezetett látogatásokon tüzetesebben is megismerhető. Ennek során nemcsak az építészetileg is érdekes épületet ismerhetik meg, hanem akár bort is palackozhatnak.

Aki Kéthelyre látogat, megcsodálhatja az egykor szebb napokat látott, a XVII. században épült neobarokk stílusú Hunyady-kastélyt, amelynek tízhektáros parkja számos ritka fafaj, például a kolorádófenyő vagy az ostorfa otthona.

fotó: ilovebalaton.hu