Megújult Mezőtúr egyik nevezetessége, a Hercegasszony-kastély

Hercegasszony-kastély

Új funkciót kapott, s immár hotelként működik a Holt-Körös partján lévő, hercegasszony kastélyaként emlegetett épület. Mezőtúr új turisztikai szálláshelye az 1930-as évek nemesi életének hangulatát idézi vissza, de modern szemlélettel újították fel. 

Mezőtúr egyik nevezetessége a Holt-Körös partján álló kastély, amit Albrecht főherceg vásárolt meg a múlt század harmincas éveiben a polgári származású, tehát rangon aluli feleségének, Lelbach Irénnek. A helyiek egyszerűen csak „hercegasszony kastélyaként” emlegetik az épületet, ami hotelként épült újjá, visszaidézvén a 30-as évek nemesi életének hangulatát.

A felújítás Lovas Cecília belsőépítész nevéhez fűződik, aki elmondta, hogy olyan hangulatot és belső kialakítást álmodott meg, amivel máshol nem találkoznak a látogatók. Nem egy századik, egyforma szobákból és terekből álló hotelt tervezett, hanem egy valóban egyedi, modern, ugyanakkor nemesi stílusú pihenőhelyet.

A megújult Hercegasszony-kastély

– A Hercegasszony Hotel belsőépítészeti tervezése folyamán modern szemlélettel nyúltunk a műemlék épülethez. A formabontó belső kialakításakor az a szemlélet inspirált bennünket, melyet akár Barcelona, Milánó vagy éppen Párizs legjobb vendéglátóhelyeit járva érezhetünk. A régi értékek tisztelete és megtartása mellett kortárs építészeti és belsőépítészeti elemek, egyedi megoldások kerülnek a térbe, semmivel össze nem téveszthető hangulatot, egyedi megjelenést adva az épületnek – olvasható az új hotel honlapján.

A kéthektáros parkban lévő neobarokk stílusú kúriában közel 50 fő szállhat meg egyidejűleg. Hét egyedileg berendezett szoba és tíz konyhával felszerelt apartman szolgálja ki az igényeket, méghozzá négycsillagos minőséghez illő színvonalon. A Hercegasszony Hotelben a megszokottnál nagyobb, közel 300 négyzetméteres wellnessrészleget építettek.

A hotel étterme a szezonalitáson és a frissességen alapul. A felhasznált alapanyagokat őstermelőktől szerzik be, az ételek elkészítéséhez modern konyhatechnológiát használnak, hogy megőrizzék a nyersanyagok friss, természetes ízét.

foto: hercegasszony.hu