Indiai autóipari vállalat épít új gyárat Túrkevén

Túrkeve

Nyolcmilliárd forintból épít Túrkevén visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítógyárat az indiai SMR autóipari vállalat. A négyszáz új munkahelyet teremtő beruházás negyedét a magyar állam finanszírozza.

Túrkevei beruházással bővíti magyarországi tevékenységét az indiai SMR autóipari vállalat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat építenek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint a magyar kormány 2,2 milliárd forint támogatást ad a két beruházáshoz, amelyekkel 415 új munkahelyet teremtenek. A beruházások teljes értéke 8 milliárd forint.
Az SMR-nek Magyarországon három vállalata van, Túrkevén, Kecskeméten és Mosonszolnokon. A cégcsoport a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 33 országban 230 gyára van világszerte, több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat, csoportszintű éves árbevétele pedig 9,1 milliárd dollár. Az SMR-cégcsoport visszapillantó tükör gyártásában piacvezető: ebben a szegmensben világpiaci részesedése 25 százalék – mondta el Szijjártó Péter. 
A cégcsoport 2020-ra szeretné mintegy 20 milliárd dollárra emelni az árbevételét, és ebben az expanzióban Magyarországnak komoly szerepe van és lesz a jövőben – fogalmazott a miniszter.

Fotó: autopro