Harmadízben lesz főzőverseny a Halas Napokon

Halászlé

Harmadszor hirdették meg a Tiszai Halételek Gasztrofesztiválját. E program a nagy múltú Halas Napok viszonylag új, de népszerű eleme. A főzőversenyre, ami július 7-én lesz a Morotva Kerékpáros pihenőparkban, tiszai halászlével és egyéb halételekkel lehet nevezni.

Három estén át koncerteznek a könnyűzene legjelesebb hazai zenekarai a Tiszafüredi Halas Napokon, amely idén ünnepli 40 éves jubileumát. A rendezvény július 6-án délután karneváli felvonulással veszi kezdetét.

A szabad strand színpadán egymást követik a népszerű előadók. Az első estén Majka & Curtis-koncert lesz, s a Halasnapokon koncertezik majd a Tankcsapda, a Wellhello, a Pataky Művek és a Cozombolis.

A jubileumi rendezvényre további attrakciókkal is készülnek a szervezők. Harmadszor rendezik meg a szabad strand melletti Morotva Kerékpáros Pihenőparkban a Tiszai Halételek Gasztrofesztiválját. Két kategóriában – tiszai típusú halászlével és egyéb halételekkel – lehet nevezni. A szervezők kijelölt főzőhelyet, megfelelő mennyiségű, előkészített tűzifát, csapatonként 3 kg tisztított pontyot, padokat és asztalokat biztosítanak.

Amíg a halfőző mesterek a fakanalat forgatják, addig egy sor kísérőprogram közül válogathatnak majd az érdeklődők. Lesz ingyenes peca gyerekeknek, horgászbemutató, gyereksátor halas játékokkal, valamint zenés színpadi előadás.

Miközben a pihenőparkban gasztroprogram zajlik, addig a szabad strandon strandfoci kupa, családi játszótér kínál kikapcsolódási lehetőséget, a Halas téren pedig egy sor fergeteges koncertre lehet számítani. Ezen az estén lép fel a Wellhello, a Kowalsky meg a Vega és a Kozmix.

Fotó: www.nagykunsagiizhaz.hu